Lovas oktatás

Lovas oktatást taksonyi Pónifarmon szakképzett oktatók végzik kisebb vagy nagyobb gyermekek, illetve haladó gyermekek és felnőttek számára is. 

Lovardánk Taksony határában egy két és fél hektáros területen fekszik. A lovas oktatást képzett és szakvizsgával rendelkező oktatók végzik. Az első bemutatkozó- ismerkedő 30 perces lovaglást, egy fő részére ingyenesen biztosítjuk, hogy megismerjék a körülményeket és az oktatási tematikánkat. 

Többféle lovaglási lehetőséget tudunk biztosítani:

A legkisebb gyermekek számára Shetlandi pónikkal való lovaglás, vezetőszáron vezetővel.
A nagyobb gyermekek számára Welsh pónikon, futószáron vagy önállóan, edző irányításával.
A haladó gyermekek és felnőttek számára többféle nagy lóval (sportpóni, kisbéri, ügető), edző irányításával.
A versenyekre készülő gyermekek részére felkészülést, a versenyen való edzői támogatást, és a versenyre, valamint versenyről történő ló szállítást biztosítunk.

A lovasoktatásra telefonos bejelentkezés szükséges.

A szabadidőparkunk rendelkezik büfével, fűtött angol toalettel, nyeregtartó helyiséggel, öltözővel, nagy játszótérrel, rengeteg állattal, folyamatosan karbantartott és megvilágított pályával. A fedeles pálya kialakítása folyamatban van, jelenleg még nem áll rendelkezésre. 

Az oktatást szigorú szabályok szerint, határozottan, de barátságos légkörben végzik az oktatók. A fegyelem alapvető érdeke mind a lovasnak, mind az oktatónak, ezért erre feltétlenül szükség van. 
Mivel a szülők többsége nem lovagol, ezért az egyik célunk, hogy a kísérő szülők és gyermekeik számára is egy olyan családias hangulatot teremtsünk, ami nemcsak a lovaglásról szól. Ebbe beletartozhat egy közös sütés-főzés, bográcsozás, vagy bármilyen szabadidős tevékenység, amit a lovaglás után szívesen végeznek. A Pónifarm segít a megszervezésben, eszközök biztosításában, és akár meghívott vendégekkel, barátokkal –természetesen a belépőjegy megváltása után-  együtt szórakozhatnak. Akinek van rá igénye, akár állatgondozásra is adhatja a fejét. A trágyát a lovak alól nem kötelező kiszedni, de a jó kapcsolatok és az élmények miatt, erősen ajánlott, közösen a gyerekekkel. 

Nyári iskolai szünetben biztosítunk táborozási lehetőséget, akár lovas tábor formájában, akár kézműves tábor formájában, de akár állatgondozóként is. Lehet bentlakásos tábor, (a mellettünk lévő motelban tudunk elhelyezést biztosítani) vagy sátras tábor vagy csak napközbeni tábor, természetesen mindezt szakképzett felügyelők biztosításával. 

A Pónifarmon folyamatos fejlesztésekkel törekszünk mindent megtenni a vendégek kényelméért.