Állatsimogató

A park területén sokféle állat található: láma, alpakka, nandu, szamár, törpemalackák, nyuszik, holland törpekecskék, kameruni barik, kacsák, libák, tyúkok, rókák, ormányos macik, lovak és persze a pónilovak.

A birkák, kecskék és a nyuszik testközelből simogathatóak, és etethetőek, mivel a kifutójukba be lehet menni. A többi állatot is lehet etetni csak őket a kerítés másik oldaláról. Vannak veszélyesebb, harapós állataink, ezért kérjük, őket a ketrec másik oldaláról tekintsétek meg, ne engedjétek a gyermekeket sem a ketrecbe benyúlni, sem etetni. (utóbbit minden esetben a ketrecen feltüntetjük.)

 

Állataink:

Szellő:
Ő az első lovacskánk, aki miatt elkezdtük a park létrehozását. Szellő 9 éves herélt Shetlandi póni. A méretéből fakadóan, 20-25 kg-os gyermekek lovagolhatják. A természete nagyon nyugodt, ezért ő az egyik lovacska, akit nyugodtan tudjuk ajánlani bérbeadásra.
Pihe:
7 éves csődör shetlandi póni, Hollandiából származik. A nagyfiúsága miatt csak bemutató lovacska, lovagolni nem szoktak rajta. Az ő feladata a többi póni felügyelete, és az apuka szerep is az övé. 
Mami:
17 éves kanca shetlandi póni, ő is Hollandiából származik. A nevéből fakadóan, ő gondoskodik a ménes utánpótlásáról. Neki már három kiscsikója született a tanyán, és nagyon gondos anyuka. A kora miatt ő rajta sem szoktak lovagolni. 
Kacor:
3 éves csődör shetlandi póni. Ő az egyik kiscsikója a maminak. Rendkívül szelíd és jó indulatú, ezért őt is nyugodtan tudjuk ajánlani a bérbeadáshoz. Az egészen kicsi gyerekek is tudják sétáltatni, tisztítani, legeltetni. A lovagláshoz még fiatal.
Lili:
5 éves kanca shetlandi póni. Jelenleg kiscsikóval várandós, ezért a lovaglást nála is nélkülözni kell. Meglehetősen félénk, bár ha a répa szagát megérzi, akkor igen felbátorodik, és akkor hagyja magát simogatni.
Bátor:
5 éves kanca shetlandi póni. Ő is a maminak egy csikója. A nevével ellentétben egy igen félénk lovacska. Azért is kapta ezt a nevet, hátha ez miatt bátrabb lesz, sajnos egyelőre még nem ő a legvagányabb. Jelenleg kiképzés alatt van, talán tavaszra már lehet lovagolni rajta. 
Jóker:
A korát sajnos nem tudjuk, mert ő egy talált shetlandi lovacska. Egy állatszerető ember szólt, hogy a tanyájára betévedt. Valószínűleg kikötötték legelni, mert a kötőfékje és a kötél darabja még a nyakán volt, amit aztán elszakított és elcsatangolt. Mivel a gazda nem tudott mit kezdeni vele, felajánlotta, hogy hozzuk el. Mint kiderült, ő is nagyon jó indulatú, ezért rajta is nyugodtan lehet lovagolni.
Edy:
Szintén talált lovacska, az ő kora sem ismert. Ő egy mura shetlandi póni. Az ő története is valószínűleg a csatangolásból fakadóan kezdődött nálunk. Lacházán egy lovas tanyára bevitték a rendőrök, mert az út szélén legelt és Ők nem tudtak mit kezdeni vele. Mivel a lovas tanyán nagy lovak voltak, és nem tudott hozzájuk alkalmazkodni, félő volt, hogy valami baja történhet. Ezért kérték, hogy ha tudjuk, fogadjuk be. Miután ivartalanítottuk, megnyugodott és már ő is lovagolható.

Virgonc:
4 éves herélt Welsh póni. A nevéből fakadóan egy csibész lovacska, aki szeret csipkedni, virgonckodni. A természete egyébként jó indulatú, csak oda kell rá figyelni. A lovaglás előtt nem árt egy kicsit lefárasztani, hogy felesleges energiáját levezesse. Jelenleg képzés alatt áll, de lovagolható vezetőszáron és önállóan is. A haladó lovagláshoz még kell egy kis kiképzés.
Pityu:
20 éves herélt Welsh póni. Nagyon jóindulatú és kedves lovacska. A korához képest igen élénk és fiatalos. A karámjában Ő a főnök, ami a viselkedésében határozottan megnyilvánul. A lovagolni mind vezetőszáron, mind önállóan lehet vele. A járóiskolát kifejezetten élvezi és a kisebb akadályokat is szívesen átugorja. Az alapszintű lovasok számára ajánljuk.
Kaktusz:
18 éves herélt Welsh póni. nyugodt megfontolt paci. Szintén az alap és középfokú tudással rendelkező lovasok számára ajánljuk, de a vezetőszáron történő lovaglás is lehetséges, kisebb gyermekek számára is. 
Sanyi:
9 éves herélt törpe csacsi. Az ő története egy cirkuszban kezdődött, ahol lámákkal, birkákkal lépett fel. Mivel a műsor megváltozott, hozzánk került. Végtelenül bújós és kedves szamár, aki nagyon igényli a szeretetet és azt meg is hálálja. Csacsigolni is lehet rajta, főleg kis gyermekek számára, vezetőszáron.
Lucky boy:
13 éves herélt ügető ló. Mértéből fakadóan (155 cm marmagasságú) nagyobb gyermekek számára ajánlott. Főleg kezdő, és középfokú lovagló tudással rendelkező gyermekek számára ajánlott. A járóiskolát és kisebb akadályokat simán veszi. 
Charlie:
9 éves herélt Óbarok Fríz. Komótos és nyugodt ló. A lovaglása kizárólag vezetőszáron kísérővel lehetséges, mivel Ő nem igazán hátasló. Viszont egy óriási élmény mind a kinézete, mind a ringó járása miatt. Felnőttek és gyermekek egyaránt lovagolhatják.
Dani:
7 éves csődör Alpakka. Igen érdekes személyiség, hol kedves bújós, hol meg vad csődör. Ha valakit nem kedvel, azt szívesen leköpi. A gondozói hátára szeret ráugrálni, amit persze Ők nem jó szemmel néznek. A színe miatt egy különleges fajta. Ha minden igaz, nemsokára apuka lesz. Ha szerelmes lesz, akkor igen rámenős tud lenni. A répát, jutalom falatot, kizárólag kézből fogadja el, a földről nem eszi meg.

Margaréta:
6 éves kanca Alpakka. Nagyon kedves és simogatható állat. jelenleg kismama szerepben van, mivel nemrégen született egy tüneményes fekete csikója (Kacor). Rendkívül jó anya, aki a csikója minden lépését próbálja felügyelni, bár már egyre nehezebben tudja, mert a kis csibész állandóan elvágtázik mellőle, más állatokat kergetve.
Rudi:
7 éves csődör láma. Ő egy igazi egyéniség. Minden új állat érkezését felügyeli, teljes extázisba esik, ha nem tudja megszagolni. Ha más karámba kerül egy új állat, majd kiugrik az ő karámjából. Már Ő is háromszoros apuka. Sajnos már ő is rászokott, hogy ráugorjon a gondozói hátára, ami igen kellemetlen, mivel a súlya már meghaladja a 170 kg-ot. Szereti megszagolni az emberek fejét, de simogatni nem nagyon hagyja magát. Köpködni nem szokott. A karámjában értelemszerűen Ő a főnök. 
Popi:
3 éves kanca láma. Egy kedves és jóindulatú lámácska. Nagyon szereti a répát, almát, és a jutalomfalatot. Kézből, nyitott tenyérből lehet etetni. Meglehetősen mohó. Ő sem köpköd. Neki is volt már egy csődör csikója, amit sajnos el kellett adni, mert a két csődör nem viseli el egymást.
Bojhos:
3 éves Nandu madár. A nemét sajnos nem tudjuk megállapítani, mivel a párja elpusztult. A nanduknál van egy jellegzetes tevékenység, (dübögés) amiből egyértelműen meg lehet állapítani a nemét. A kifutójában szereti a libákat kergetni. Ilyenkor kitárja a szárnyait, hogy még félelmetesebbnek tűnjön. Persze a libákat sem kell félteni, mert van, amikor fordul a kocka.
Csoki:
3 éves puli-pumi keverék kutyus. Hatalmas a szíve, de roppant önérzetes. Bizonyos korlátok között gyerek barát, lehet simogatni, de csak mértékkel. Ha fájdalmat okoznak neki, akkor bizony oda kap. A terelővér maximálisan benne van, ami bizony néha nem válik az előnyére, főleg ha a lovakat akarja terelni. Már többször láttuk repülni, de nem tanul belőle.  
Mázli:
14 éves foxi maxi. Kölyök korában az út mellett találtuk, és az óta velünk van.  Sajnos már nagyon rosszul lát és hall, a kora miatt. Egyébként őt is lehet simogatni. Ha megunja, akkor elbújik, nem harap. 
Spuri:
8 hónapos vegyes saláta cicus. Roppant kedves, lehet simogatni, dögönyözni. Viszont nagyon szemtelen és találékony, ha ételről van szó. Semmiféle ennivalót nem lehet kint hagyni, mert a legrafináltabb módszerekkel szerzi meg. Sajnos a vendégeket sem kíméli, még a kezükből is kilopja a fincsi falatokat.

Rozsdás:
Egy igazi vörös házi macska. Megfog minden rágcsálót, képes akár órákig is lesben állni, a siker érdekében. A simogatást nem nagyon szereti, ha sok gyerek van körülötte, akkor elbújik. Ha sikerül megfogni, nem harap, karmol, amíg nem túl erőszakosak vele.
Cukorborsó:
1 éves holland törpe kecse. Ő az egyik olyan állat, aki nappal nem karámban lakik. Szabadon jöhet, mehet a tanya területén. Sajnos már megtanulta, hogy merre keressen ételt, mit kell felborítania. Ja és persze mint egy igazi kecske, nem a füvet legeli, hanem a fák és a növények hajtásait szereti. De ennek ellenére nagyon szeretjük. Ha sikerül a jutalomfalattal odacsalogatni, lehet dögönyözni, legalábbis, amíg van mit ennie.
Tóbiás:
3 éves fekete fiú törpe malac. Bár a mérete alapján már a törpe szót csak idézőjelben lehet mondani. Ő szintén szabadlábon van nappal. Az ajtókat úgy nyitogatja, mintha ez lenne egy malacnál a legtermészetesebb. A kukoricás zsákok és a tápos edények réme. Mindent felborít és kiönt. Ételt nem szabad neki adni, mert utána lerázhatatlan. Szeret legelészni, és ha rájön az öt perc, a méretét megcáfolva, úgy fut, mint egy sprinter. 
Kedves:
4 éves pöttyös lány törpe malac. A története egy családnál kezdődött. Sajnos a családnak volt egy vizsla kutyusa, aki elkezdte harapdálni, bántani. A család ekkor felajánlotta nekünk. Nagyon aranyos simogatható, ezért neveztük el kedvesnek. A többi malac bántotta, ezért külön hálóhelye van. Jelenleg kismama, 9 db csöppség anyukája. Roppant módon félti őket.
Márton:
4 éves házilúd. A természetéből fakadóan igen vérmes, szeret kergetőzni, és csipkedni. A kifutó gengsztere. Ő egy igazi egyéniség, és nem retten meg a méretből fakadó különbség miatt, megtámadja az embert is. Ha este a kifutó hoz közelit valaki, éktelen sivalkodásba kezd. Olyan, mint egy házőrző.
Beee és a mekik:
Beee 4 éves kerry hill birka, a mekik pedig nubiai kecskék. Mivel a többi kecske állandóan bántotta őket, ezért ők is szabadlábon lévő állatok. Miután barátok lettek, mindenhová együtt mennek. Persze már ők is megtanulták a répa és az alma tárolási helyét. mekik képesek a ládák tetejére is felugrani egy fincsi répáért. Persze azt is tudják, hogy a lovak mikor kapnak zabot, és már ott is vannak a kieső maradékért. Beee nagyon kedves lehet simogatni. A mekiket csak a jutifalatokkal lehet kézhez csalni.