Napközis tábor 2024 -jelentkezés indul!

A nyári szünetben 5 napos kurzusokban, hétfőtől péntekig várjuk azokat az 5-12 éves gyermekeket táborunkba, akik szeretnének megismerkedni a nálunk élő állatok világával és részt venni azok mindennapi ápolásában, gondozásában szakemberek segítségével.

Fő szempontunk hogy minden gyermek egy életre szóló élményt szerezzen, új barátokat találjon és gyarapítsa tudását az állatokkal kapcsolatban. Továbbá lehetőséget biztosítunk a kisebb és nagyobb pónilovak ápolására, kényeztetésére, lovaglásra vezetőszáron, szakképzett kisérő segítségével. Napi négyszeri étkezést, korlátlan víz, tea és limonádé fogyasztást biztosítunk. A programokat szakképzett oktatók tartják.

Szabadidő és állatparkunk, Budapest belvárosától 20 km-re Taksonyban, a soroksári Duna közvetlen szomszédságában található. Gyönyörűen karbantartott farm, állatsimogatóval, hatalmas játszótérrel, kulturált pihenőhelységekkel ellátva. Rengeteg állatunk van, közé tartoznak: póni és nagylovak, lámák, alpakkák, törpekecskék és birkák, sarki és ezüstrókák, nyulak, nanduk, csirkék, kacsák, libák és törpemalackák.

 

 

IDŐ

 

HÉTFŐ

 

KEDD

 

SZERDA

 

CSÜTÖRTÖK

 

PÉNTEK

07:30

Gyülekező

Gyülekező

Gyülekező

Gyülekező

Gyülekező

 

08:00

Házirend,

balesetvédelmi

oktatás

 

Tízórai

 

Tízórai

 

Tízórai

 

Állatok

etetése

 

09:00

 

Tízórai

 

Kirándulás a Tanösvényre

 

Sárkányhajózás a 
Kis Dunán

Kirándulás a Rukkel tóra

 

Tízórai

 

10:00

 

Pónilovaglás

 

Kirándulás a Tanösvényre

 

Sárkányhajózás a 
Kis Dunán

Kirándulás a Rukkel tóra

 

Póniszépségverseny

 

11:00

Traktoros kocsikázás 

a  Dunaparton

 

Kirándulás a Tanösvényre

 

   Sárkányhajózás a Kis Dunán

Kirándulás a Rukkel tóra

 

Póniszépségverseny

 

12:00

Ebéd

Ebéd

12:30     Ebéd

Ebéd

Ebéd

 

13:00

 

Állatok bemutatása

 

 

Póni lovak

fürdetése

legeltetése

 

Íjász

verseny

 

 

Kirándulás a Rukkel tóra

 

Tudáspróba, vetélkedő

 

14.00

 

Fürdés a

medencében

    

     Népijátékokkal

verseny

 

 Íjász

verseny

 

Indulás vissza a

Pónifarmra

Lovaglás-Fotózkodás egy nagy ló hátán

 

15:00

Szabad program

játszótér-légvár

csocsó-trambulin

Szabad program

játszótér-légvár

csocsó-trambulin

Szabad program

játszótér-légvár

csocsó-trambulin

Szabad program

játszótér-légvár

csocsó-trambulin

Szabad program

játszótér-légvár

csocsó-trambulin

16:00

Uzsonna

Uzsonna

Uzsonna

Uzsonna

Uzsonna

17:00

Búcsúzó

Búcsúzó

Búcsúzó

Búcsúzó

Búcsúzó

Részletes leírás a programokról:

 1. A házirend és balesetvédelmi oktatás
  A tábor első napján ismertetjük a gyerekekkel a farmunkon lévő szabályokkal, végig vezetjük őket az egész területen, megmutatjuk és elmondjuk a veszélyforrásokat.
 2. Állatok etetése-gondozása
  Az állatok etetését szakképzett gondozóink felügyelete mellett a gyerekek végzik. A kecskéknél, nyulaknál és őzikéknél beengedjük a karámba a gyerekeket, és kézből etethetik őket. A többi állatot a karámokon és kerítéseken kívülről tudják etetni. A harapós állatokat kizárólag a gondozók etetik, a gyerekek csak nézik az etetést. A pónilovak - nyulak és a kecskék karámjaiban a takarítást is a gyerekek végzik.
 3. Kirándulás a Rukkel tó és csúszdaparkba
  Reggeli után indulunk a gyermekekkel a strandra, ahol körbe kerített homokkal feltöltött részen pancsolunk, labdázunk a nagy hőségben. Mindenki a korának megfelelő csúszdát korlátlanul használhatja. A gyermekek biztonságáról úszómesterek is gondoskodnak.
 4. Fapallókon a nádasban - A Taksonyi tanösvény
   2011-ben nyitották meg azt a különleges, rendkívül igényes és informatív tanösvényt, amely Taksony és a szemközti Taksony-sziget között elhelyezkedő öböl rejtett világába enged betekintést. A hosszan benyúló Duna szakasz a Ráckevei-Dunából ágazik le, így különösen csendes és nyugodt. A vízben rengeteg a hal, ami ide vonzza a madarakat. A partot övező nádas és gyékény keverékébe pedig rengeteg színes virág és páfrány vegyül, ezzel egyedivé téve a látványt. A séta során többször lesétálhatunk a vízpartra is. Bővebb  tájékoztatást a http://kiranduloutak.blogspot.com/2014/08/fapallokon-nadasban-taksonyi-tanosveny.html honlapon lehet megtekinteni.5.
 5. Póni lovaglás
  A pónilovagoltatást a farmon belül, a gyerek méretétől függően kisebb (shetlandi póni), illetve nagyobb (Welsh póni) lóval végezzük. A lovagoltatást, vezetőszáron vezetve a munkatársaink végzik. A lovagoltatás időtartama kb. 10 perc alkalmanként. A lovagláshoz szükséges fejvédőt és gerincvédőt biztosítjuk. A ruházat hosszúnadrág és zárt cipő.
 6. A tanyán található állatok bemutatása
  Az állatok gondozásával megbízott munkatársunk, szakszerű és érdekes tájékoztatást ad az összes állatról, ami a tanyánkon megtalálható. Szokásaikról, fajtáikról, életmódjukról, tartásuk okáról, és a hasznosításuk módjáról. A bemutatást a gyerekek nyelvezetén, a lehető legizgalmasabb módon próbáljuk előadni.
 7. Pónilovak fürdetése, legeltetése
  Minden gyerek, aki igényli, kap egy méretéhez alkalmas pónilovat, amit a munkatársaink irányítása mellett megfürdethetik, befonhatják a sörényüket, megpucolhatják a szőrzetüket. A program végén pedig a tanya területén lévő füves részén legeltethetik a lovacskákat.
 8. Nyilazás
  A tanya kijelölt területén felügyelet mellett, gyakorolhatnak célba lövést. A nyílvesszők gumi tappancsosak, és egy céltáblára kell kilőni a vesszőt. A program végén egy körverseny keretében versenyt rendezünk. A versenyt korcsoport szerint rendezzük, hogy a nagyobb gyerekek ne legyenek előnyben. A nyertesek meglepetés ajándékot kapnak.

A programokat szakképzett oktatók tartják.

Turnusok:

Turnusonként max. 15 gyermeket tudunk fogadni!

         

2024. 06. 24-28.
2024. 07. 01-05.
2024. 07. 08-12.
2024. 07. 15-19.
2024  07. 22-26.
2024. 07. 29- 08. 02.
2024. 08. 05-09.
2024. 08. 12-16.

 

A gyermekeket reggel 7 órától tudjuk fogadni, reggel 8 óráig kérnénk érjenek ide mert elkezdődnek a programok. Délután 17 óráig lehet értük jönni. Ami kötelező: zárt váltócipő, vagy gumicsizma, esőkabát, meleg felsőruházat, sapka, naptej, kullancs-szúnyog riasztó spray, fürdőruha, törölköző! Megoldható hogy névvel ellátott hátizsákban a tábor ideje alatt itt tároljuk külön helységben, ne kelljen minden nap hozni vinni. Ha a gyermeknek étel vagy valamilyen allergiája van kérem jelezni!

A park területén üzemel egy melegkonyhás büfé is, ahol a gyermekek tudnak vásárolni fagyit, jégkrémet, szendvicset, hot-dog-ot, Pónifarmos emléktárgyakat.

A tábor ára heti jelleggel: 68.000,- Ft / fő.

A tábor ára napi jelleggel: 15.500,- Ft / fő

Az a gyermek aki több turnuson is részt vesz, az ismétlő turnusokból 5.000,- Ft kedvezményt kap.

Testvérkedvezmény: 3.000,- Ft / fő.

(az ár tartalmazza az összes belépő árát és a transzfert)

 

Mobiltelefonért, egyéb műszaki cikkekért és egyéb értéktárgyakért ( aranylánc, játékok stb.) nem vállalunk felelőséget!  Minden érdeklődőnek küldünk e-mailben egy jelentkezési lapot, szülői nyilatkozatot, amit a tábor kezdése előtt kérünk visszaküldeni. Van lehetőség részletfizetésre is!

 

Érdeklődni lehet Kiss Adriennél a 06204938540 telefonszámon, vagy e-mailben az info@ponifarm.hu címen.

A Pónifarm megtekinthető személyesen keddtől vasárnapig nyitvatartási időben, a www.ponifarm.hu weboldalon és a You Toube- on.

A program változtatási jogát fenntartjuk!

 

Nyilatkozatok letölthetők:

Szülői nyilatkozat

Szülői nyilatkozat, lovaglás

Szülői nyilatkozat, fénykép, videó felvételekről